Ensimmäiset valmiit käsityöt valmistuivat tänä vuonna vasta maaliskuussa. Olen ollut ja olen edelleen pitkällä sairauslomalla ja tämä on vaikuttanut näpertelytahtiin.

Toinen vaikuttava seikka on, että olen kamalan huono tekemään viimeistelytöitä, eli päättelemättömät ym. pientä hienosäätöä vaativat työt jäävät roikkumaan pitkiksikin aikaan. Sitten kun innostun päättelemään, töitä saattaa valmistua kerralla enemmänkin.

Vuoden ensimmäinen valmistunut työ oli ruskeasta 7 veljestä -langasta tehdyt villasukat. Ovat tarkoitettu isälle joululahjaksi ensi jouluna (ensi joulun työpuhde on siis jo aloitettu). Teen suurimman osan villasukistani siten, että sukan päällä jatkuu joustinneule, antaa pikkuisen pelivaraa koon suhteen. Näissä siis koko noin 42.
1595188.jpg

Kuvassa hieman vääristynyt valoitus, eli lanka on oikeasti huomattavasti ruskeampaa.

Samalla mallilla on valmistunut 7 veljestä -langasta myös harmaat villasukat, koko noin 44 (joululahjaksi ystävälle), sekä kaksi paria mustia villasukkia, koot noin 43 ja 45 (myös joululahjoiksi). Valmistumisajankohdat huhti-toukokuu.

Minulla on siis tapana pitää ystävät ja tuttavat villasukissa...

Sainpa maaliskuussa aikaiseksi myös itselleni villasukat punaisesta Nalle-langasta, koko noin 38. Gore-tex -kenkäni ovat sen verran ahtaat, että paksummat villasukat eivät sinne mahdu. Kylmillä keleillä kaipaa kuitenkin vähän lämmikettä väliin.

1595205.jpg

Huhtikuussa sain valmiiksi 2 vihreä-keltaista patalappua jämiksi jääneistä sukkalangoista. Värit etenevät symmetrisesti, mutta värien kerrosmäärät eivät vastaa toisiaan. Nämä patalaput menivät lahjaksi kummitädille.

1595211.jpg

Huhtikuussa valmistui myös keltaiset palmikkoneulesukat 7 veljestä -langasta, koko noin 38 (taas pukinkonttiin). Kun haluaa vähän vaihtelua ja haastetta villasukkiin, teen usein niihin päälle palmikkoneuletta.

1595222.jpg

Samalla mallilla olen tehnyt kummitädille nimipäivälahjaksi vihreät palmikkoneulesukat 7 veljestä -langasta, koko 39. Samoin harmat palmikkoneulesukat Nalle-langasta (pukinkonttiin) koko noin 39-40. Molemmat valmistuivat huhtikuussa.

1595238.jpg

1595244.jpg

Toukokuun alussa valmistui äitienpäiväkortit leimasintekniikalla. Samalla tein pari korttia toukokuun päivänsankareille samalla mallilla.

1595656.jpg


Eilen ja toissapäivänä valmistui patalappuja Tennesee-langasta. Kaksi paria beige- valkoista joissa värit symmetriset, sekä yksi pari beige-ruskeaa, jossa värit peilikuvana.

1595268.jpg

Patalaput vielä prässäämättä muotoonsa, menevät lahjalaatikkoon odottamaan uutta omistajaa ja prässään ne vasta, kun uusi omistaja löytyy.

Eli minulla on kotona lahjalaatikko, johon teen ja ostan kaikenlaista varuiksi ja sitten tarpeen tullen kurkistan sinne, ja etsin päivänsankarille sopivan lahjan.Iso osa lahjoista sinne kertyy alennusmyynneistä tai jos löydän jollekulle soveltuvan lahjan kohtuuhintaan hommaan sen jo lahjalaatikkoon odottelemaan merkkipäivää.